2017. július 21., péntek

Ragbisti z Vyškova si plní sny i autobusy. Vo finále čaká Praga

ragbyovej tím Jimi Vyškov môže vstúpiť do histórie. Jeho hráči sa od 14 hodín pokúsi korunovať báječnú sezónu ziskom majstrovského titulu. A na obhajcu prvenstva, tím Pragy, nebudú sami. Do hlavného mesta je z Vyškova odprevadí viac než stovka fanúšikov. "Záujem je naozaj veľký.

Naplnili sme už dva autobusy a množstvo ďalších ľudí sa chystá do Prahy odcestovať autami," vykladá kapitán Martin Kovář. Práve on sa spoluhráčom Lukášom Chalabala sa chytili autobusy pre priaznivcov dohovárať. Na webovej stránky klubu vyvesili svoje telefónne čísla sport stavky a čoskoro si začali vyraďovať voľné miesta.

"Rozdelili sme si to.Vedenie robí iné veci, my sme si zasa vzali na starosť fanúšikov, "vysvetľuje Chalabala. "Navyše sme obaja mladí chalani a môžeme mladší priaznivcov kontaktovať aj prostredníctvom Facebooku," hovorí. "Je to predovšetkým gesto pre fanúšikov. Celú sezónu nás podporujú, týmto sme im to chceli vrátiť, "dopĺňa ho Kovář.

Vo štvrtok večer bolo v druhom autobuse posledných päť voľných sedadiel. "Ale ak bude záujem, môžeme priobjednať ešte jeden menší autobus, treba pre dvadsať ľudí," pripomína Chalabala. Masívne podporu fanúšikov budú Vyškovští zajtra potrebovať. Praga má totiž skúsený tím, vlani navyše vyhrala ligu i superpohár.

Moravský klub má súpisku plnú mladíkov, v semifinále s Tatrou Smíchov navyše prišiel o kľúčového hráča Jakuba Doležela.Podľa zdrojov vnútri klubu si Vyškovský líder odtrhol krížový sval. "To je samozrejme veľká strata. Kuba je bojovník, ide do každého súboja po hlave.


Vôbec ho nezaujíma, koľko schytá rán alebo či bude mať potrhané pery, "mieni Chalabala.

Zraneného Dolezela v prvom rade nahradí David Brtníček. "Uvidíme, nakoľko adekvátna náhrada to bude. Pre Davida je to veľká výzva, "hovorí Kováč.

Súper Vyškovanů je v plnej sile, neeviduje žiadne maróduje ani zranené. Na finále bude kompletný. "Tešíme sa na Vyškovské fanúšikov.Verím, že pomôžu vytvoriť atmosféru, akú si finále zaslúži, "dúfa tréner Pragy Eduard Krützner mladší. "Spoliehame na to, že máme s finálovými boji väčšie skúsenosti," pripomína vlaňajší triumf svojich zverencov.

Tie teraz môže z trónu zosadiť práve Vyškov. Skromný klub, pre ktorý je postup do finále splneným snom. "Nie sme ničím zviazaní, finále si chceme užiť," zaháňa nervozitu Kovář. "Podobný úspech sa nemusí niekoľko rokov opakovať. Bo la by škoda stretnutia odovzdať. Z kabíny cítim odhodlanie, na ihrisku necháme úplne všetko, "burcuje.

Tím Jimi má tento rok s PRAGA vyrovnanú bilanciu. V dlhodobej časti vysočanskému celku najprv podľahol 16:18, v odvete zvíťazil 32:30.A to napriek tomu, že prehrával už 3:19. "Práve tento zápas je pre nás inšpiráciou. Našou zbraňou je stavkove bonusy kolektívny výkon, "myslí si Chalabala.

Vyškov už jednu skúsenosť z finále má. Pred jedenástimi rokmi sa musel skloniť pred Říčany. Teraz túži iný pražský tím poraziť. A oslavovať zlato.

stavkovanie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése