2017. július 23., vasárnap

Dlháň Schleck porazil všetky a lídrom Vuelty je Rodríguez. O sekundu

Ak si niekto myslel, že etapa do Andorry bola na Vuelte tou najťažšie, potom nebola. Šestnásty závodné deň totiž bolel ešte viac - priniesol päť kilometrov prevýšenie, sedem vrchařských prémií a na záver novinkový Ermita de Alba, veľký kopec najvyššej kategórie na záver veľkého dňa.

Schleck a Kolumbijčan Agudelo, posledné dva zvyšní urpchlíci, "v pokoji" bojovali o etapový primát a do cieľovej stojky si priviezli 11minutovou výhodu. Schlekovci dlhá aktivita nakoniec slávila úspech a 35-ročný matador o sedem rokov mladšieho dravca 2 kilometre pod vrcholom odtrhol.

Aj pre neho však bolo 185 kilometrov přetěžkých, krutý sklon posledných stoviek metrov Habana tímu Trek skoro zastavil a ten sa potom zúfalo otáčal, či sa snáď nepribližuje jeho prenasledovateľ.Schleck však ešte na cieľovej páske stihol vytiahnuť spod dresu retiazka s príveskom pre šťastie a na oslavu triumfu ho pobozkal.

"Prišiel som sem s tým, že sa pokúsim o nejaké slušné celkové umiestnenie, ale zaplietol som sa do niekoľkých pádov, takže som musel zmeniť plány. V tíme sme o tejto etape hovorili, vedel som, že mi bude sedieť, "vykladal potom Schleck.

Ale za jeho chrbtom sa bojovalo o oveľa dôležitejšie triumf, o červený dres zo 70. ročníka Vuelty.

Polák Poljanska z Tinkoff-Saxo rozbehol hrozné tempo, aby odpáral Toma Dumoulin, postrach všetkých vrchárov pre stredajšie časovku, ale Holanďan sa nevzdal. Potom Astana zašpuntovala čelo skupiny favoritov, ale jej líder Aru sa pohyboval až na jej konci. Bluf? Kríza?Najtvrdšie pasáž kopca mala ešte len prísť.

Valverde, ôsmy muž poradia, tak tak visel a nakoniec sa pustil. Piaty Kolumbijčan C haves mal podobné trable. Zato Quintana, Rodríguez, Landa aj Nieve vyzerali správny moment k akcii. Ešte pod bránou posledného kilometra bola najlepšia štvorka pohromade. Vrátane Dumoulin.

Potom sa postavil Rodríguez, zase to bol kopec podľa jeho chuti, prudký a vražedný. Aru diaľky hájil červený trikot, krútil sa v pedáloch, ale nevzdával sa. Dve sekundy mali meniť lídra. A Rodríguez je urval.

Ak po nedeľu jednu sekundu na pozíciu jednotky strácal, teraz má on sekundu k dobru.Polák Majka je tretí, Dumoulin štvrtý, piaty Španiel Nieve.

V utorok si Vuelta odpočinie a v stredu príde deň a disciplína pravdy - 38,7 kilometra časovky v Burgose.

"Mojím cieľom sú stupňa víťazov a, prečo to nepovedať, napríklad aj víťazstvo. Musím len dúfať, že zájdem skvelú časovku. Nakoniec, výhru na Vuelte mám vo svojich rukách, "povedal Rodríguez, ktorý sa skončil v predchádzajúcich dvoch rokoch n a domácom závode zakaždým štvrtý.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése